Назад до меню
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
9:00 - 18:00 Вихiднi

Базальтова вата Rockwool Rockmin 100 мм (1000*600)

  • Модель:1708
  • Виробник: ROCKWOOL
  • Наявність:В наявності
  • Модель товару:1105201

Кам'яна (базальтова) вата

Ціна:
227.90 грн/м2
Мін. кількість
Замовити зараз Замовити в 1 клік
Переваги
Негорюча теплоізоляція з кам'яної вати для утеплення, звукоізоляції і вогнезахисту
Модель товару: 1105201
Група горючості: НГ
Колекція: Rockmin
Країна-виробник: Польща
Області застосування: Скатні покрівлі, поли по лагах
Серія: AT
Сфера застосування: Кровли
Матеріал: Теплоізоляція на основі базальтового волокна
Група товарів: Мінеральна вата
Відгуки
Написати відгук
Рейтинг
Який матеріал вибрати?
Який матеріал вибрати?
Скільки матеріалу буде потрібно?
Скільки матеріалу буде потрібно?
Як правильно змонтувати?
Як правильно змонтувати?
Які умови експлуатації?
Які умови експлуатації?
Допомога у виборі і розрахунку матеріалів
Консультація
+38 (044) 390-34-86
Електронна пошта
callcenter@mizol.com
Поширені запитання
Ви можете ознайомитися з питаннями користувачів нашого сайту і відповідями експертів на них. Також Ви можете задати своє питання і на нього підготують відповідь.
У нас старий будинок дідуся, бабусі, 64 м кв. хочемо утеплити дах (підлогу горища). Дах не тече, зверху шифер. Конденсату в будинку немає. Двоконтурний котел. Але в зиму дуже холодно. Майстри пропонують оскільки останній шар підлоги горища йде глина 10см, що не потрібно стелити паробарер (його функцію буде виконувати глина). товщину мінеральної вати рекомендують 15 або 20 см. І кажуть, що зверху мінеральної вати можна покласти агроволокно (а не гідроізоляцію, бо не достатньо коштів, щоб нарощувати балки, щоб робити над мінватою вентиляційний простір, і дах водостічний, ніде не протікає. Чи можна так робити тобто на глину кладемо мінвату між балками. А зверху минути агроволокно, а потім кілька листів ОSВ.S і яку краще товщину мінвати. Дуже вдячна буду за відповідь
Питання
День добрий. Глина дійсно може виконувати функцію пароізоляції, але для цього її слід перевірити на наявність тріщин або іншу неоднорідність, особливу увагу слід звернути на місця примикання глини до стін, комунікацій тощо. У разі, якщо Ви вирішите відмовитися від шару пароізоляції, особливо ретельно слід виконати вентиляцію горища, щоб усі надлишки водяної пари могли вийти. Для описаного Вами перекриття неопалюваного горища згідно з ДБН В.2.6-31:2021 "Теплова ізоляція та енергоефективність будівель" для першої та другої температурної зони товщина утеплювача з мінеральної вати складає 25см (кратність плит 5см). Якщо закривати утеплювач плитами OSB, то їх потрібно або перфорувати, або укладати неширокі листи з широким зазором, щоб була можливість вентилювати простір між OSB і утеплювачем. За технологією для захисту утеплювача від намокання та охолодження (через вентиляцію приблизно 5 см верхнього шару м'якого утеплювача не працює як утеплювач через те, що там гуляє холодне повітря) слід використовувати супердифузійну мембрану, яка при цьому вільно пропускає надлишки водяної пари з товщі утеплювача. Агроволокно не виконує функції супердифузійної мембрани і не протестоване на роботу в таких конструкціях.
Відповідь
Чи допустимий монтаж мінеральної вати у 2 шари (фасад під штукатурку)? Монтаж мінеральної вати у 2 шари по фасаду Підкажіть, чи можна утеплити фасад будинку мінеральною ватою 100мм у 2 шари під штукатурку? 1й шар мінеральної вати буде приклеюватися до цегли клеєм і дюбель-парасольками кріпиться до стіни. 2й шар буде кріпиться до стіни дюбелями до цегляної стіни (крізь 1й шар мінеральної вати) і проклеюватиметься клеєм. По другому шару - штукатурка по сітці і фарбування.
Питання
Утеплення фасаду під штукатурку двома окремими шарами вати не рекомендується виробниками вати, тому що, окрім економічної недоцільності та подвійного дюбеляції (удвічі більше містків холоду), наразі немає чітко описаної і перевіреної часом технології такого монтажу. Також клейовий шар між двома шарами вати може виявитися паротормозом (необхідно проводити розрахунок тепло-вологісного режиму), і в першому шарі вати буде утворюватися конденсат.
Відповідь
Доброго дня. На яке навантаження розраховані плити Rockwool Steprock ND/HD?
Питання
Добрий день! Рівномірно розподілене навантаження становить: для плит Steprock ND - до 20 кПа для плит Steprock HD - до 30 кПа Стискуваність становить: для плит Steprock ND - менш як 4 мм для плит Steprock HD - менш як 2 мм.
Відповідь
Як залежно від висоти будинку змінюється щільність використовуваної для утеплення фасаду базальтової вати? Які критичні висоти або поверхи?
Питання
У нормативних документах України та рекомендаціях компанії Rockwool не вказується залежність щільність утеплювача-висота будівлі (поверховість). Відповідно до п.5.3.2 ДБН В.2.6-33:2018 "Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування" фасадний утеплювач групи горючості НГ може використовуватися без обмежень для будівель з умовною висотою понад 47м. Згідно з ДСТУ Б В.2.6-189:2013 "Методи вибору теплоізоляційного матеріалу для утеплення будівель" щільність не є ключовою характеристикою фасадного утеплювача.
Відповідь
Чим загрожує використання 400мм вати під час утеплення холодного горища Підкажіть, будь ласка, в моменті утеплення стельового перекриття з холодним горищем. У багатьох рекомендаціях існує товщина шару утеплювача 200 мм (тобто, 2 по 100 мм), з укладанням у шаховому порядку. Питання: якщо перевищити цей поріг в 1-2 рази, ну наприклад, укласти 300-400 мм базальтової вати, як це може позначитися на відведенні пари, чим загрожує? Схема укладання класична, знизу, догори паробар'єр н 110, шар утеплювача (Техноніколь-Роклайт 4 листи по 100 мм), вкрита супердифузійною мембраною -Q160, дощатий настил.
Питання
Добрий день! 200 мм - це мінімально необхідна розрахункова товщина мінеральної вати (з урахуванням кратності виробу 50 мм), визначена за теплотехнічним розрахунком для житлових будинків і забезпечення мінімально необхідного опору теплопередачі скатної покрівлі та перекриття холодного горища. Простіше кажучи, це та величина вати, яка забезпечує втрати тепла не більше, ніж нормується. Робота конструкції в плані накопичення в ній вологи визначається згідно з тепловологісним розрахунком. За правильно влаштованої огороджувальної конструкції, що за 200 мм вати, що за 400 мм вати, конденсату всередині конструкції не буде.
Відповідь
Вата між двома шарами паробар'єру Добрий день. Підкажіть чи можна ставити вату між двома паробар'єрами.
Питання
Доброго дня! У нашому кліматичному поясі, де зимою переважно "мінус", а влітку помірно спекотно, не бажано влаштовувати конструкції зовнішніх огороджень за схемою "пароізоляція-мінераловатний утеплювач-пароізоляція", так як перепад тисків водяного пару всередині/ззовні приміщення взимку набагато більший ніж влітку.   Такі конструкції можна зустріти наприклад у Іспанії, де влітку велика спека і в приміщеннях працюють кондиціонери, причому зима не є холодною. Притому, для такої конструкції обов’язково слід виконувати тепло-вологісний розрахунок конструкції.  
Відповідь
Добрий день. Для утеплення приватного будинку з постійним проживанням чи має сенс використовувати Паробар'єр VAP? Євробар'єр, базальтова вата, паробар'єр VAP, гіпсокартон?
Питання
Добрий день! Паробар'єр VAP - це продукт нового покоління, який завдяки зменшеному значенню опору дифузії водяної пари, як порівняти зі звичайними пароізоляційними плівками, дає змогу досягти в приміщенні мікроклімату, схожого на мікроклімат дерев'яного будинку. Тобто, за інших рівних умов, у приміщенні з Паробар'єр VAP "легше дихати", ніж у приміщенні зі звичайною пароізоляційною плівкою. Але, через, знову ж таки, порівняно малий опір дифузії водяної пари, Паробар'єр VAP не можна використовувати для ванних кімнат, кухонь, басейнів та інших приміщень з постійною підвищеною вологістю. Також його не можна використовувати у високогір'ї, там як там в рази більший тиск водяної пари. Якщо підсумувати, Паробар'єр VAP - чудове рішення для житлових приміщень без підвищеної вологості і розташованих не у високогір'ї.
Відповідь
Доброго дня. Хочу утеплити кутову квартиру на третьому поверсі мінватою. яку б ви порадили? в квартирі дуже сиро, будинок біля швидкісної траси
Питання
Доброго дня! По-перше зауважимо, що утеплення обов’язково слід виконувати ззовні, а не всередині квартири, особливо якщо Ви пишите про вогкість всередині приміщення. По-друге тип утеплювача слід підбирати залежно від типу облицювання будинку, та від вибраної технології доутеплення.  У нашому асортименті є базальтова мінеральна вата Rockwool та мінеральна вата на основі скловолокна Isover.  
Відповідь
Чи можна укладати мембрану безпосередньо на утеплювач з мінеральної плити для плоскої покрівлі
Питання
Добрий день! Так, гідроізоляційні ПВХ або ТПО мембрани укладаються безпосередньо на мінераловатний утеплювач.
Відповідь
Как правильно утеплить дом из бруса изнутри? Помогите, пожалуйста, принять правильное решение по выбору материалов и их последовательность монтажа: - нужно утеплить изнутри деревянные двухэтажные дома (брус 150мм), которые используются (15 лет) для отдыха в Карпатах. Каждый дом имеет 4 номера (2 первый эт., 2 второй эт.), между 1-м и 2-м и между 2-м этажом и чердаком существует утепление. Стены планируются утепляться минватой 100мм. с использованием пароизоляции (?) Подскажите, стоит ли использовать гидроизоляцию (это не создаст точку накопления влаги?), и где в таком варианте будет ''точка росы''? Как правильно утеплить межэтажное перекрытие - с какой стороны вык. пароизоляцию, а где гидроизоляцию?
Питання
Добрый день. В соответствии с нормами утепление рекомендуется выполнять снаружи, во избежание точки росы. Если будете выполнять утепление внутри дома, то последовательность будет следующая: - ПАРОБАРЬЕР Н110. - Утеплитель (ROCKWOOL). - Облицовка (дерево). Если будете выполнять утепление снаружи дома, то последовательность будет следующая: - Брус (существующий). - Утеплитель (ROCKWOOL). - Облицовка.
Відповідь
Центр будівельної експертизи
Відеоінструкції з монтажу утеплювача ROCKWOOL ДЛЯ СТІН

Теплоізоляція ROCKWOOL призначена для застосування в будь-яких будівельних та інженерних конструкціях житлових, промислових, офісних та інших типах будинків. Цей матеріал використовують для утеплення, звукоізоляції і вогнезахисту.

Читати далі
Центр будівельної експертизи
Відеоінструкції з монтажу утеплювача ROCKWOOL ДЛЯ ТРУБ

Кам'яна вата ROCKWOOL має природне походження - натуральний камінь. Завдяки цьому її можна використовувати в будь-яких типах будівель - від висотних будівель до приміщень з найсуворіших вимог - оздоровчих і дитячих установ.

Читати далі
Центр будівельної експертизи
ЯК ВИБРАТИ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ?

Ви вирішили будувати будинок? Вітаємо, ви на порозі нових унікальних відчуттів, коли зроблений перший крок в кімнату, яка виглядає саме так, як ви мріяли.

Читати далі
Центр будівельної експертизи
ЯК обшити будинок сайдингом?

На території країн колишнього СНД традиція обшивати стіни «вагонкою», виготовленої з деревини, існує на протязі століть.

Читати далі
Центр будівельної експертизи
Як утеплити дах

Утеплення даху – це не тільки економія на опаленні, але і можливість отримати додаткову кімнату, якщо зробити з горища мансарду.

Читати далі
Вам знадобляться такі товари
Центр будівельної експертизи